Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två nya bronsmedaljer till SSS i sim-SM

Sundsvalls Simsällskap har gjort det till en trevlig vana att plocka bronsmedaljer i sim-SM.
I går glänste medaljskimret över damernas lag på 50 meter medley och Cecilia Rasmuson.
– Riktigt strongt gjort att komma trea med fyra juniorer, säger SSS-tränaren Jörgen Edin.

Kortbane-SM i Stockholm gick in på sin tredje dag i går och Sundsvalls Simsällskap fanns för tredje dagen med på prispallen.

Först i damernas lagkapp 50 meter medley med Alexandra Johansson (ryggsim), Hanna Westrin (bröstsim), Cecilia Rasmuson (fjärilsim) och Josefina Lockner (frisim).

SSS-tjejerna kom i mål på 1:52.99, bara 15 hundradelar över det svenska juniorrekordet.

Åt segrande Täby fanns inte mycket att göra åt. De slog nytt svenskt rekord på 1:48.88.

Därefter var det återigen Cecilia Rasmusons tur. Talangen hade redan två brons inför finalen på 50 meter fjäril, men gjorde återigen en stabil simning och kom trea efter vinnande Therese Alshammar och tvåan Sarah Sjöström.

Fyra bronsmedaljer på tre dagar är Jörgen Edin också nöjd med.

– Jag tycker det är bra och vi har levt upp till våra förväntningar. De som ska vara med i toppen har tagit topplatser. Övriga har slagit pers eller tagit fina kliv. Överlag så har vi matchat det vi sagt, säger Jörgen Edin.

Värt att notera i övrigt var att Hanna Westrin enkelt tog sig till dagens final på 100 meter bröstsim som fyra på tiden 1:09.68.

Även Tor Sundin simmar final i dag på 100 meter fjäril med tiden 54.88, medan Carl Wikblom åkte ut i semin trots nytt personligt rekord 56.10.