Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två nya SM-mästare i Sundsvalls slalomklubb

I helgen avgjordes Veteran-SM i Funäsdalen och Yngre junior-SM i Storklinten, Boden.
För Sundsvalls slalomklubb innebar det att klubben fick med sig två guldmedaljer och därmed två SM-mästare hem, i form av Elisabet Hänström och Filip Vennerström.

Annons

I Veteran-SM tog SSLK:s Elisabet Hänström guld i storslalom. Hon tog även två silvermedaljer i slalom och super-G.

– Det fanns ingen som var lika gammal som mig, så jag fick åka med dem som var tio år yngre än mig. Så på så sätt får jag väl säga att det gick bra, säger Elisabet Hänström.

Även Filip Vennerström gjorde bra ifrån sig under den sista tävlingsdagen i Yngre junior-SM. Efter andra åket låg han på en femteplats och knappade under andra åket in på ledningen och stod slutligen som segrare. Han försvarade därmed sitt guld från YJSM 2015.

För Vennerström var guldet nära även i storslalom, då han efter första åket var i ledningen. I andra åket slutade det dock med en uråkning några portar från mål.

För SSLK:s Nellie Pierre var en medalj nära under helgen, då hon hamnade precis utanför pallen och kom på en fjärdeplats.