Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två SM–guld och ett silver i draghund för lokala ekipage

Byn Vigge utanför Sundsvall dominerade på SM i draghund.
Två guld och ett silver blev det för byn.
– Det kändes otroligt skönt att ta hem guldet och hundarna gick mycket bra hela helgen, säger Marie Israelsson som tog guld i 6-spann.

Annons

Två SM guld och ett silver till Vigge, Sundsvall blev resultatet när SM i draghund avgjordes i Gafsele i helgen. Guld till Marie Israelsson i 6-spann, guld till Malin Granqvist i 4-spann och silver till Johan Olsson i 2-spann. Alla hemmahörande i byn Vigge utanför Stöde.

– Det kändes otroligt skönt att ta hem guldet och hundarna gick mycket bra hela helgen. Tävlingen avgörs i tre heat där den totala tiden räknas. Segermarginalen blev över 7 minuter, berättar Marie.

Med 170 mils hundträning bakom sig under hösten och vintern är hundarna i sin toppform just nu. Tövädret veckan innan SM gav isiga vägar och träningsspår och gjorde det omöjligt att träna och förhållanden blev de värsta tänkbara inför sista toppningen inför SM. Men grundträningen höll.

– Egentligen skulle vi vara i Tyskland på VM som skulle avgöras kommande helg, men det har varit extremt varmt där nere och arrangören blev tvungen att ställa in det på grund av snöbrist, berättar Marie.

Maries hundar har tränat inför VM under 5 år då hundarna når sin fysiska topp under detta år. Att VM blev inställt känns oerhört tråkigt och Marie såg fram emot att slåss om ett VM-guld i Tyskland.

– Det tar många år att träna upp ett hundspann för att kunna ha möjligheten att ta en guld medalj på ett VM. Nästa år är det EM och först år 2018 är det VM igen och då är hundarna för gamla för att kunna ta en guldmedalj, fortsätter Marie.

Malin Granqvist tog hem guldet i 4-spannsklassen och hennes sambo Johan Olsson tog hem ett silver i 2-spann. Malin som till skillnad från Marie har yngre hundar i sitt spann och där några av hennes hundar gör sin första tävlingssäsong.

– Jag är väldigt glad över hur mina unghundar sprang och jobbade. Mina hundar ska vara på topp till VM 2018, så det ser väldigt bra ut med träning och ett SM-guld är ett bra kvitto på detta.

Malin tog även SM-guld i 4-spann masstart när SM veckan i Piteå avgjordes för ett par veckor sedan. Så det har blivit två SM guld för Malin denna säsong.

Byn Vigge får kalla sig Guldbyn med helgens medaljskörd.