Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två sparkade tränare i år – nu tar Strandlund över Ånge IF: "Måste ta kontroversiella beslut"

Två tränare är förbrukade. Nu återstår det att se om det blir tredje gången gillt för Ånge IF. " Vi provade ett par kombinationer som inte var vad vi behövde. Det är jobbigt nog att förlora match på match, då måste vi i alla fall skapa förutsättningar för att man åtminstonde trivs med den man gör det med", säger Ånge IF:s Greger Gustin.

Ånge IF:s är hopplöst efter i herrarnas division II. Laget ligger på en klar sistaplats i tabellen med bara tre vunna poäng, hela nio poäng upp till Anundsjö IF på näst sista plats. Och 40 poäng upp till serieledande Sandvikens IF.

Dessutom har Ånge IF haft problem på tränarsidan den här säsongen. Inför säsongen lämnade Benny Matsson som varit tränare under fem år. Redan då fick föreningen svårt att hitta någon ersättare.

– Vi har ingen tradition av att byta tränare och har väl kanske varit bortskämda med långa relationer med våra tränare, säger Ånge IF:s Greger Gustin och fortsätter:

– När Benny tackade för sig blev det svårt att hitta en ny och till slut blev det nästan panikartat att få tag på någon.

Läs också: Tränaren talar ut om uppbrottet med Ånge IF – och nya uppdraget i Medelpad: "Var helt slut i huvudet"

I februari i år blev det klart att Suat Sari skulle coacha laget i division II. Men det blev en svår uppgift och efter endast tre poäng på åtta matcher bestämde sig Ånge IF för att agera och valde att säga upp Suat Sari.

– Vi kom snett in i säsongen och det blev inte vad vi behövde, säger Greger Gustin.

Då hoppade spelarna Sebastian Sanberg och Edib Kurtovic in och ledde laget medan ledningen jagade efter en ersättare.

I mitten av juni stod det klart att den tidigare juniorlandslagsspelaren för Albanien, Erion Sqapis, skulle ta över rodret. Men det dröjde inte länge innan även han fick lämna sitt uppdrag.

Läs också: Tidigare juniorlandslagsspelare för Albanien tar över Ånge IF

– Vi provade ett par kombinationer som inte var vad vi behövde. Det är jobbigt nog att förlora match på match, då måste vi i alla fall skapa förutsättningar för att man åtminstonde trivs med den man gör det med. Det leder till att man måste ta tuffa och kontroversiella beslut ibland, säger Greger Gustin.

Efter det att Erion Sqapis fick lämna hoppade Edib Kurtovic in och ledde laget ett tag, tills dess att ha fick ändrade arbetsförhållanden och inte kunde fortsätta.

Och nu har Ånge IF gjort klart med sin tredje tränare för säsongen. Valet föll på Anders Strandlund. Han började sin säsong i Kuben, men lämnade föreningen ganska snart, för att gå vidare till Stöde där han och Conny Sjödin hjälptes åt att leda laget. Och nu förflyttar han sig alltså ännu en bit västerut när han tar över Ånge IF.

– Vi behöver någon som ingjuter mod och vi har letat efter den egenskapen hos de övriga, men inte hittat den. Nu hoppas jag att vi får lugn och harmoni med Anders resten av säsongen, säger Greger Gusti och fortsätter:

– Edib och Sebbe har lagt en god grund och det märks att gänget börjar få glädjen tillbaka, så förhoppningsvis är det här det vi behöver.

Om det blir tredje gången gillt för Ånge IF, med Anders Strandlund återstår att se. På torsdag är han på plats i Ånge och kör i gång.

Läs också: Ånge förlorade igen – för femtonde gången i rad