Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två till sjukhus efter seriekrock på Högakustenbron – 16 personer inblandade

En seriekrock mellan fem personbilar och en lastbil inträffade på Högakustenbron på fredagseftermiddagen. Bron stängdes under bärgningsarbetet.
– Två personer är förda till sjukhus. Totalt är det sexton personer, varav två barn, som var inblandade i olyckan, säger räddningsledaren Ulf Lindström.

TV: Seriekrock på Högakustenbron:

Vid 17.30-tiden på fredagseftermiddagen kom larmet in till räddningstjänsten. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen.

– Under en längre sträcka har det skett tre olika smällar. En första incident utlöste flera köolyckor, säger Ulf Lindström vid räddningstjänsten Höga kusten-Ådalen.

Totalt sexton personer, varav två barn, var inblandade i olyckan. Deras eventuella skador kollades på platsen men det var bara två personer som fick föras till sjukhus.

En man i 60-årsåldern fördes till Örnsköldsviks sjukhus. Därifrån meddelas att mannen fått lindriga skador och får stanna kvar på sjukhuset för observation.

Hur det gått för den person som fördes till Sundsvalls sjukhus är ännu oklart.

Olyckan hade mycket stor påverkan på trafiken då vägen till en början stängdes av helt. En timme senare började trafiken rulla sakta i södergående riktning och vid klockan 20.00 flöt trafiken på som vanligt.

– Vi jobbar med att få undan bilarna, sa Ulf Lindström vid klockan 19.00.

Vid olyckstillfället var det mycket halt på platsen, något som både Trafikverket och polisen meddelade.