Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två unga kvinnor kidnappade – tvingades in i bil på E4

Två män i 20-årsåldern greps under natten till torsdagen i Umeå, misstänkta för att ha hållit kvar två unga kvinnor från Västernorrland i en bil som färdades en längre sträcka på E4.

Annons

Två män i 20-årsåldern greps under natten till torsdagen i Umeå, misstänkta för att ha hållit kvar två unga kvinnor från Örnsköldsvik i en bil som färdades på E4.

– Det rör sig om två män födda 1995 respektive 1994 som ska ha föst in ett par tjejer, några år yngre, i sin bil och det hela ska ha skett i Bjästa, berättar Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten.

En av männen och en av kvinnorna var sedan tidigare bekanta.

Från Bjästa gick färden vidare till Umeå. En av kvinnorna lyckades skicka ett sms till en kompis, som larmade polisen, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland. Strax innan klockan 03 kunde polisen i Västerbotten gripa männen i närheten av Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Gripandet ska ha gått lugnt till och ingen ska ha blivit skadad.

– Kvinnorna var rädda och upprivna, säger Simon Wormö, vakthavande befäl vid polisen i Västerbotten, till SVT Nyheter Västernorrland.

Polisen vill inte lämna ut någon information om var männen var på väg. De är hemmahörande i Västerbotten respektive Norrbotten.

– De var kraftigt påverkade av narkotika men håller just nu på att höras och vi råddar för fullt i historien. I eftermiddag kan vi förhoppningsvis berätta mer om hur det hela har utspelat sig, säger Kleinert vid 11-tiden på torsdagen.

Utöver olaga frihetsberövande misstänks den ene mannen för drograttfylleri och den andre för ringa narkotikabrott.

De två männen försattes senare under torsdagen på fri fot.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta st.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!