Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvåmålsskytten: "Det blev jackpot"

Fem mål framåt och noll bakåt.
Då vann SDFF toppmötet mot Gustafs.
– Det här var jävligt bra, säger tvåmålsskytten Angelica Lindholm Forsell.

Det tog lite tid, men till slut så kom målen för SDFF i hemmamatchen och toppmötet mot Gustafs GoIF.

Efter ett bortdömt mål, en boll på mållinjen och ett par kanonlägen i den första halvleken kom Ida Brännströms 1–0, sex minuter in i den andra, som en välkommen gåva till hemmalaget.

– Så har det varit hela säsongen, det har tagit tid för oss att göra det första målet, säger tränaren Kenneth Svensson.

Efter Brännströms första mål släppte spärrarna hos hemmalaget.

Brännström utökade själv till 2–0 åtta minuter efter sitt första. Angelica Forsell Lindholm gjorde sedan två mål från nära håll innan matchens snyggaste mål fastställde slutresultatet.

Det när Ida Markström fick bollen på offensiv planhalva, avancerade ett par meter framåt innan den vänsterfotade vänsterbacken avlossade bössan med högern. Bollen gick sedan i en båge över Gustafsmålvakten Alexandra Sjölander.

– Det blir svårt för motståndarna när vi gör mål på flera olika sätt, och dessutom har flera olika matchvinnare, säger Svensson.

I 5–0-segern kom tre av målen efter hörnor från högerkanten, ett genom Markströms kanonskott och det femte efter inspel som ledde till kalabalik framför motståndarmålet.

Just de fasta situationerna visade sig redan i den första halvleken vara ett vapen då de inte sällan blev farligt.

– Vi sa att vi skulle fortsätta som i den första och rullade på i den andra. Och det blev jackpot, säger Lindholm Forsell och fortsätter:

– Vi visste innan hur de skulle spela, att de har snabba omställningar, men vår backlinje var stabila i dag.