Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tveksam avsändare till droginformation

Nyligen hade några skolor i Sundsvall besök från droginformation.nu, en organisation som tidigare hette drogfritt.nu och som är en frontorganisation för scientologernas företag Narconon. Narconon, som säljer drogrehabilitering, har fått stark kritik från bland annat socialstyrelsen för att behandlingsmetoderna saknar vetenskapligt stöd och till och med kan vara farliga.

Vilken bakgrund och kunskap har föreläsarna från droginformation.nu? Tidigare granskningar av drogfritt.nu och deras föreläsningar pekade på direkta sakfel och ovetenskapliga påståenden om bland annat antidepressiva läkemedel. Nu reser samma föreläsare med samma band till Narconon och Scientologikyrkan runt under nytt namn och föreläser om droger för ungdomar.

Att stötta ungdomar till att säga nej till droger är ett budskap som väl ingen kan kritisera, men jag anser att man behöver vara tydlig med vem som kommer med budskapet för att ungdomar och föräldrar ska kunna värdera vad som sägs. Personligen tycker jag inte att kommunen, via skolor ekonomiskt ska stödja organisationer med kopplingar till så tveksamma organisationer som Scientologikyrkan.

Fundersam mormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel