Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvist i arvet efter Bengt Lindström avgjord efter fem år

Konstnären Bengt Lindströms barn har processat för att få ut all konst från bolaget som förvaltar dödsboet efter deras far.
Men efter fem års förhandlande har nu tingsrätten beslutat att de inte har rätt till det.

Annons

Nu finns ST som app. Ladda ner här, till Iphone eller Android.

Tingsrätten bedömde först i en mellandom att de två syskonen som bor i Frankrike hade rätt till konstverken på grund av att morsarvet inte hade skiftats.

Men bolaget förde talan om mellandomen vidare till hovrätten som återförvisade ärendet till tingsrätten eftersom barnen fört talan utifrån mammans dödsbo. En faktor som gjorde att det förelåg rättegångshinder eftersom dödsbon inte kan föra talan i Frankrike.

Barnen begärde prövningstillstånd i Högsta domstolen men det medgavs inte. Utan det blev tingsrätten som avkunnade slutdomen på onsdagen. Syskonen ska stå för rättegångskostnaderna på drygt 80 000 kronor för bolaget som förvaltar dödsboet.

Läs även domen om att Michèle Lindström inte behöver lämna ut förteckningar över konsten.

Men möjligheten att överklaga domen till hovrätten igen finns kvar.

Samtidigt har ett nytt ärende i tingsrätten aktualiserats av Curt Aspelin som nu kräver dödsboet på drygt 3 444 481 kronor. Han hävdar sig ha utfört arbete för bolagets räkning på uppdrag av barnen. Kraven tillbakavisas av Bengt Sörman som är bodelningsman. Läs mer om ärendet.