Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvivelfront firar debutalbumet på Pipeline

Indiebandet Tvivelfront sammanfattar sina första år med debutalbumet ”About You”.
I morgon blir det releasefest på Pipeline i Sundsvall.
– Vi ska försöka göra kvällen så speciell vi bara kan, säger sångaren och gitarristen Jerker Ersare.

Tvivelfront bildades i Sundsvall för ett par år sedan.

Inspirerade av band som Broder Daniel och Yvonne började medlemmarna göra skränig tonårsindie med genretypisk falsksång.

– Sedan har vi utvecklats och det har vi gjort på senare tid är mörkare och mer nedtonat, säger sångaren och gitarristen Jerker Ersare.

 

Båda dessa sidor av Tvivelfront representeras på ”About You” – bandets debutalbum som släpps i veckan.

– Vi har sållat ut de bästa låtarna. Några av dem skrev jag redan innan vi startade bandet och några är bara ett halvår gamla, berättar Jerker Ersare.

– Tanken är att sammanfatta de här första åren för att sedan kunna gå vidare. Det ska bli kul att se en utveckling mellan den här skivan och det vi gör framöver.

Förhoppningen med albumet, som ges ut av bandets eget skivbolag Sound and Vision Unit, är också att få uppmärksamhet.

– Den kommer att distribueras digitalt, bland annat via Itunes, och så kommer vi att skicka ut fysiska skivor. Vi hoppas att den ska recenseras, att vi ska få publicitet och att vi ska få komma ut och spela, säger Jerker Ersare.

Och naturligtvis ska Tvivelfront fira släppet av ”About You”.

I morgon kväll blir det releasefest på Pipeline med spelningar av Uppsalabandet Frantic Sunday och, naturligtvis, Tvivelfront.

 

– Vi ska försöka göra det så speciellt vi bara kan. Till exempel kommer vi att ha synt på flera låtar, det har vi inte haft tidigare när vi har spelat live, säger Jerker Ersare.

– Ja, vi kör med programmerade trummor. I början spelade Kim-Evert trummor men sedan han började spela gitarr har vi inte haft någon trummis, det är svårt att hitta någon.

– Samtidigt är det jäkligt enkelt att ta sig till spelningar när man slipper släpa med sig en trummis och ett trumset.