Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tydlig fingervisning från Thunefors – ser en framtid inom SD

I förra veckan meddelade avhoppade Erik Thunefors att han tänker fortsätta i kommunfullmäktige som politisk vilde. Ett besked som i helgen åtföljdes av ett inlägg på Facebook som uttalad SD-sympatisör.

"Verkligen positivt att få träffa dig och dina partikamrater. Tillsammans ska vi göra SD till det mest tongivande partiet i svensk politik!"

Det skriver Erik Thunefors i en kommentar på Facebook där gruppledare Mattias Karlsson summerar den nu avslutade Norrlandsturnén, och även riktar ett särskilt tack till den nyss avhoppade Centerpolitikern i Ånge för "uppvisande av inspirerande civilkurage".

– Det blev så av bara farten. Jag träffade honom under några timmar när han var här och vi kom bra överens, säger Erik Thunefors som förklaring till "vi"-benämningen.

LÄS OCKSÅ: Lämnade Centerpartiet på morgonen – på kvällen dök han upp på Sverigedemokraternas scen

Samtidigt gör han ingen hemlighet med att den politiska framtiden troligtvis kommer fortsätta inom Sverigedemokraterna.

– Jag har inte betalat någon medlemsavgift i än, men det lutar åt det hållet, säger Erik Thunefors.

– Jag har läst deras program i dag, och deras landsbygdsfrågor stämmer väl överens med det jag tycker och har bedrivit inom Centern utan att få något större gehör där. Och flyktingfrågorna har jag också varit restriktiv i innan, så jag kommer att stå för samma politik som tidigare, säger Erik Thunefors.

LÄS OCKSÅ: Erik Thunefors lämnar Centerpartiet – blir politisk vilde

Efter skilsmässan med Centerpartiet så har det också väckts frågor kring hans trovärdighet. Detta då han inför valet undertecknade en kandidatförsäkran om att omedelbart lämna sina uppdrag om medlemskapet i partiet avslutas eller om han skulle uteslutas.

– Jag tror inte det är juridiskt bindande, men jag får se hur jag ställer mig om de hör av sig och vill att jag ska lämna något uppdrag. Men platsen i kommunfullmäktige är i alla fall min, så den kan ingen säga någonting om, slutar Erik Thunefors.