Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tyskan tog kommandot i rätten

Livstidsdömda Christine Schürrer presenterade överraskande egen ny bevisning och tog kommandot när hon i går hördes i Arbogamålet i Svea hovrätt.

Förhöret med Christine Schürrer präglades av flera avbrott och irriterad stämning mellan henne och åklagare Johan Fahlander.

Hon började med att vägra svara på åklagarens första fråga som gällde hennes semesterresa till Grekland sommaren 2007. I stället läste hon upp anteckningar ur sin dagbok, men möttes av protester från åklagaren.

Anteckningarna är utdrag ur en livlig mejlkorrespondens mellan henne och styvpappan efter deras första kärleksmöte på Kreta i augusti 2006. Christine Schürrer vill med den nya bevisningen visa att styvpappan hade känslor för henne långt längre fram i tiden än vad han uppgett i rätten. Hon tillbakavisade även på punkt efter punkt uppgifter som är graverande för henne. Allt är illa förtal, hävdade hon.