Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tystnad, tagning" – filminspelning i Torpshammar

Den här veckan har skoldagarna gått i filmens tecken i Torpshammar.

Det är genom beviljade projektmedel inom ramen för Skapande skola som Film i Västernorrland varit på plats sedan i tisdags för att lotsa skolans 4-5:or i filmskapandets konst.

– Eleverna får göra kortfilmer utifrån sina egna manus som de skrivit under de grupparbeten som vi haft inför det här arbetet, berättar Katarina Westman, lärare på skolan.

Hon berättar att eleverna dels har fått vara med och se hur man redigerar en film, men också själva fått arbeta med att planera kring filmupplägget och ordna fram rekvisita och statister.

– Totalt är det strax över tjugo elever som har fått vara med och göra en egen kortfilm, vilket är en del av läroplanen för bild att de ska göra, förklarar Katarina Westman.

Slutresultatet av filmarbetet kommer eleverna att få behålla själva, och förmodligen så blir det också någon form av gemensam filmvisning på skolan någon dag framöver.

– Vi får se hur vi ska använda filmerna, säger Katarina Westman, innan hon avbryts av "tystnad, tagning" från en grupp elever som just ska börja spela in.

– Senast i slutet av nästa vecka kommer filmen vara färdig så de får se den, säger Jonathan Norberg, Film i Västernorrlands handledare för filmprojektet.