Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

U20-landslagsman klar för GIF Sundsvall

Under måndagen skrev Robin Tranberg på för GIF Sundsvall.
Nu är nyförvärv nummer två klart – unge ytterbacken Eric Björkander ansluter från Mjällby.
Nästa steg för GIF är att gå vidare med offensiva namn.

Ytterbacken Eric Björkander har skrivit på för tre säsonger med GIF, och 19-åringen kommer närmast från Mjällby AIF i Superettan där han debuterade i Allsvenskan 2014.

– Kul att en U20-landslagsspelare väljer GIF Sundsvall före ett antal allsvenska klubbar som också var intresserade. Han har stor utvecklingspotential och goda förutsättningar att bli en riktigt bra allsvensk spelare, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Krönika: Lovande start på silly season

Eric Björkander är främst högerback, men kan även spela till vänster i backlinjen.

– Som spelare skulle jag beskriva mig själv som en hårdjobbande ytterback som är löpstark. Jag tycker att jag är ganska snabb och har bra inlägg, säger han.

Varför valde du GIF Sundsvall?

– Det har funnits intresse från andra klubbar också, men när Sundsvall kom upp så kändes det intressant. Jag tror att det kan vara ett bra steg för mig att ta. Det finns bra möjligheter att utvecklas vidare och det verkar vara en bra klubb med trygg miljö, bra tränare och en bra organisation.

Vad vet du om GIF sedan tidigare?

– Jag hade aldrig varit i Sundsvall förut (Björkander var på blixtvisit under måndagen), men enligt mig är det ett lag som spelar bra fotboll och vill hålla i bollen, jag tror det kan passa min spelstil.

Efter värvningarna av Robin Tranberg och Eric Björkander går GIF nu vidare med arbetet att spika nästa års trupp.

Läs mer: GIF Sundsvall värvar mittfältare

– Nu blir det kanske lite mer åt det offensiva hållet, att vi tittar på offensiva positioner. Sedan får vi se vad som händer i dialogen med Jón, säger Urban Hagblom och fortsätter:

– Vi har en dialog och det har inte stängts några dörrar, sedan ser vi självklart vad det kan finnas för alternativ om det inte blir något med honom.