Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

U23-VM: Sundling bästa svenska – Bångman avbröt

Jonna Sundling visade att hon är en allsidig åkare på damernas 10 kilometer fritt. Hon blev bästa svenska, det efter att redan ha ett guld i sprinten från i måndags.

Svenskorna fick jaga redan från första början. Sofia Henriksson var först ut av de svenska åkarna men det var inte hennes dag. Hon åkte upp sig något placeringsmässigt men tappade mot slutet av loppet igen och tiden räckte inte till topp 20.

LÄS MER: Junior-VM: Efter tre medaljer - De unga talangerna visar storform

I stället blev det återigen Jonna Sundling som stod överst på resultatlistan av svenskorna. Hon låg elva vid 7,5 kilometer men tappade i slutplacaeringarna och slutade på 13:e plats.

Det var inte fråga om medaljer för Sverige den här gången då Victoria Carl, Tyskland, hade satt tempot och vann nästan 19 sekunder före Lea Enfalt, Slovenien och 27 sekunder före Anastasia Sedova, Ryssland.

LÄS MER: Ebba Andersson krossade motståndet – tog första guldet

Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge, var också bra med i loppet men hade inte heller hon något att göra med topplaceringarna. Vid 7,5 kilometer låg hon på 18:e bästa tid och höll sig där in till målgång.

Hedda Bångman, Offerdals SK, avbröt loppet, av ännu okänd anledning.