Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uddlös discopop av Petra Marklund

September blev Petra Marklund med hela svenska folket under hösten 2010 i och med sin medverkan i tv-programmet "Så mycket bättre".

Därefter släppte hon September-skivan "Love CPR", bytte artistnamn till födelsenamnet och började samarbete med Jocke Berg från Kent. Samarbetet resulterade i ett språkbyte till svenska och succéskivan "Inferno" från 2012, som bland annat innefattade hitsingeln "Händerna mot himlen".

Nu släpper Marklund sitt andra album på svenska, vilket ska friställa henne från hennes programlederi för "Allsång på Skansen" och cementera henne som svensk toppartist. Och visst, med nya "Ensam inte stark" når hon en del av sina högt ställda ambitioner.

Skivan är hennes bäst producerade hittills och genremässigt handlar det om glittrig och bitvis pampig discopop. 31-åriga Petra landar på en yta någonstans mellan Lena Philipsson och Veronica Maggio, samtidigt som man hör både inslag av Darin och självklart Jocke Berg.

Sammantaget håller "Ensam inte stark" en tämligen jämn nivå, utan påfallande dalar eller höga toppar. Här finns ingen ny hitsingel i paritet med ”Händerna mot himlen”, men likväl ett par andra spår som håller väl.

Fina balladen ”Gråta i neon” framstår som skivans starkaste spår, medan "Som du bäddar" onekligen är den bästa uptempo-låten. Tyvärr saknas en viss nerv på skivan och det där riktigt vassa låtmaterialet som berör.

Artist: Petra Marklund

Album: "Ensam inte stark"

Bolag: Razzia/Sony

Genre: Pop

Betyg: 3/5

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter