Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

UF:are från Sundsvall blev bästa utländska företag – här är idén som tog dem till vinst

Hur många gånger har man inte svurit över att tomma matlådor tar onödig plats för våffeljärn, juicepressar och mixerstavar? Eller tvärtom.
Grundarna bakom Flexible UF fick idén att göra en hopvikbar matlåda – och har nu prisats.
– Nu ska vi fortsätta efter skolan också, säger vd:n Victor Haugaard.

Victor Haugaard, Carl Berggren och Måns Lind pluggar ekonomi på Hedbergska, med inriktning på entreprenörskap.

Som sitt Ungt Företagande-arbete kom de på idén att göra matlådor som inte tar en massa onödig plats.

– Vi såg problemet hemma i skåpen med plastlådor och -lock huller om buller. Så det vi har gjort är att utveckla en hopvikbar matlåda, som du sedan kan fästa locket på. Det skapar mer plats, säger Victor Haugaard.

Idén var så briljant så deras lärare Anneli Johansson skickade dem till en UF-gala i Norge. Där utsågs de till bästa utländska företag.

– Det är väldigt kul. Det är en bekräftelse på att det är en produkt som folk menar är bra och kan tänkas ha. Och nu bekräftades det av juryn. Det gör en mer motiverad att fortsätta.

Och det är redan bestämt att Flexible UF inte bara kommer sluta vid ett gymnasieprojekt.

– Vi har bildat ett handelsbolag. Det tar ju tid att få fram produkten nu, så vi vill jobba vidare och få ut den på marknaden.

På fredag visar bland annat de upp sin uppfinning ihop med flera andra företag på en UF-mässa i Systembolagets gamla lokaler i Sundsvall.