Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf Ohlsson kan få ta emot ST-pokalen

2015 har varit händelserikt för Ulf Ohlsson.
Tidigare under hösten vann han VM i USA och hittills har han över 330 segrar.
Nu är han en av kandidaterna till ST-pokalen 2015.

Året har varit både händelserikt och framgångsrikt för Ulf Ohlsson, kusken som snart lämnar Bergsåker för Solvalla.

Bara den sedan oktober har det blivit stora framgångar.

Den 10:e oktober, på Yonkers Raceway, styrde han Papagayo E från Norge till en förstaplats i VM-loppet International Trot i USA. Där var prissumman på 500 000 dollar, motsvarande drygt 4,2 miljoner svenska kronor, vilket ger en ansenlig summa för catchdrivern Ohlsson.

En halv månad senare satte han svenskt rekord för utländska kallblod när han styrde Tekno Odin runt Bergsåker på 1.21,5.

Och det är bara under årets senaste månader. Tidigare under året har han bland annat kört hem Stosprinten

Totalt har det blivit 334 vinster i Sverige eller med en svensk ägd eller svensktränad häst. Ett segerantal som ger honom en andraplats i kuskligan bakom Björn Goop. Innan året är över har han, om året fortsätter i den stil det sett ut, också passerat 30 miljoner i inkörda prispengar under året.

Och det är bara räknat på de starter han gjort på banor i Sverige eller med hästar som är svenskägda eller tränas i landet.

Och nu kan han få ta emot ST-pokalen.