Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf Ohlsson räddade favoritspelarna på Bergsåker

Allsvenska kuskligeledaren Ulf Ohlsson tog en dubbelseger under Bergsåkers söndagstävlingar. Men en av dessa krävde en kuskprestation i den högre skolan innan viktorian kunde bärgas.

Uffe spelades till stor V5- och totofavorit med galopplystna kallblodsstoet Färsta Mareld. Duon tog också planenligt hand om kommandot men 50 meter före mål höll nog favoritspelarna att sätta i vrångstrupen. Färsta Mareld fick då många ben och var ytterst nära galopp. Ohlssons rutin och skicklighet tog dock ut sin rätt och lirarna kunde andas ut.

– Det var gott om krafter kvar men hon blev väldigt ivrig när det kom en häst utvändigt, förklarade Ulf Ohlsson.

Mer rutinmässig var triumfen med Svante Båths Hall Of Fashion. Från ledningen blev det helt odramatiskt för fyraårsvalacken.

– Han kändes faktiskt bättre än någonsin, menade Uffe.

Hall Of Fashion som för övrigt är till salu.

Rauno Pöllänen var åter på framgångsrikt besök på sin gamla hemmabana och hans Sam Forget stod för dagens särklassiga sportsliga prestation. Via en sistaslinga utvändigt ledaren var stoet skändligen överlägsen konkurrensen.

I ett fartfyllt montélopp triumferade hemmastoet Todays Butterfly. Henrik Svenssons egenägda adept gavs en räkmacksresa av Jenny Brunzell bakom en hårddragande ledare. Då denne mattades i slutsvängen blev segern till slut smått överlägsen för Solvallaryttarinnan.

– Todays Butterfly var utrustad med neddragbara skygglappar men de behövde jag inte ens använda, kommenterade Brunzell.

– Så det var en riktigt bra prestation.