Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulla glömdes bort av hemtjänsten i Timrå – maken rasande

Flera gånger har hemtjänsten inte kommit på utsatt tid.
Men droppen var häromdagen när Ulla blev bortglömt och det gör maken Bernt Laggren rosenrasande.
– Hur går det för de som inte har några anhöriga, dundrar han.

Annons

Ulla Laggren i Mjällå har haft tre stroke och lider av diabetes. Hon måste ta mängder av mediciner och efter det att maken Bernt också börjar få problem med hälsan så har Ulla fått hemhjälp.

– Jag har skött Ulla i tio år men sedan en tid orkar jag inte och därför sökte vi hemhjälp, säger han.

Men Bernt Laggren menar att hemhjälpen inte alltid fungerar som det är tänkt. Han räknar upp flera tillfällen då det varit problem på olika sätt.

– De har glömt att ställa fram nattmedicinen och ibland ringer de inte ens och förklarar att de är försenade, säger Bernt Laggren.

Nu i veckan hände något som fick Bernt att tappa sugen ordentligt. Paret skulle bort på ett födelsedagskalas och gick och väntade på att personalen skulle komma och ge Ulla medicin.

Tiden gick och ingen kom och till slut ringde Bernt och undrade vad som stod på. Klockan 11.45 kom slutligen hjälpen, nästan två timmar senare än lovat, och då fick Bernt ett svar som han ställer sig mycket frågande till.

– Jag fick veta att Ulla inte fanns med på listan. De hade glömt bort henne, säger Bernt.

Nu undrar han hur det kan gå till så och om kommunen skriver någon rapport om det som skett.

Birgitta Andersson är verksamhetschef på äldreomsorgen. Hon förklarar att hon känner till det misstag som skett och att åtgärder har vidtagits.

– Vi har tittat över det här ärendet och det kommer inte att hända igen, säger Birgitta Andersson.

Händelsen har också dokumenterats i en avvikelserapport.

– Vi följer alltid upp de saker vi brister i och försöker kvalitetssäkra, på så sätt har vi ett förbättringsarbete, säger Birgitta Andersson.

Alla avvikelserapporter skickas också vidare till socialnämnden.