Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ullerstam: "Därför kommer jag att sakna David Bowie"

Annons

Det gick aldrig att veta var du hade David Bowie. Det var också tjusningen med det brittiska geniet som jobbade in i det sista.

Även om han inte syntes så mycket de senaste åren så var det spännande varje gånga ett släpp närmade sig.

David Bowie påverkade mig väldigt mycket. Några av hans skivor är mina favoriter över huvud taget: Hunky Dory, Aladdin Sane för att nämna några.

Han var också en väldigt modig artist som hela tiden strävade efter att bryta ny mark. Att han släppte ett experimentellt jazzinspirerat album tre dagar innan sin död säger mycket.

Efter att ha tagit ett kliv in i musikbranschen på slutet av 1960-talet släppte han en psykedelisk folkrockplatta som debut. Sedan gav han sig in i glamrocken innan han kom till Berlin och skapade ett nytt sound på mitten av 1970-talet.

En skiva som påverkade mig mycket var "1. Outside", ett konceptalbum där vi fick följa detektiven Nathan Adler som skulle utreda ett barnamord.

Jag hade äran att se David Bowie live en gång på Lollipopfestivalen 1997. Då hade han precis släppt det drum n bass-inspirerade albumet "Earthling". Det var en mäktig upplevelse. Kanske inte på grund utav hans scenshow utan på grund av hans otroliga proffsighet. Han sjöng som en gud som förväntat, och inledde med att komma in på scenen helt själv. Han satte sig på en barstol med en akustisk gitarr och rev av "Quicksand". Jag får fortfarande rysningar.

Jag kommer att sakna David Bowie, men jag är glad över allt som han har gett musikvärlden.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter