Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ullerstam: Nu vill jag fortsätta att bli glatt överraskad

Nu har de sista solstrålarna försvunnit bakom dimma, regn och rusk. Hail hösten.

Det ska bli fantastiskt trevligt tycker jag. Det finns annat än att dricka öl på uteserveringar och bränna sig på en strand på Alnö. Till exempel.

Det är också en alldeles utmärkt tidpunkt att summera nöjessommaren i vårt vackra landskap.

Det var den andra sommaren utan Gatufesten och Konsertfesten och jag kan konstatera att det ser väldigt annorlunda ut och jag är positivt inställd till utvecklingen jag ser.

Från att ha varit somrar, nu är jag generell, som enbart innehållit ett eller två arrangemang kan vi nu se en myriad av saker att göra ända från juni till september.

Det är allt från större gratisfestivaler till mindre livespelningar på krogar, från alternativa fester till debutanter som riktar sig till yngre.

Vi kan se en bredd i artistutbud. Ljungarocken lockade med en Ulf Lundell som verkar ha fått något sorts uppsving på senaste tiden. Ola Salo som kom till Folkan Waterfront har minst lika bred publik som den gamle räven Lundell.

Burefestivalen bjöd på allt från folkmusik och pop till poetisk hiphop och den heta producentduon Broke 'N' Tipsy. Den andra alternativa festivalen Sundsvall Block Party hade en imponerande uppställning med allt från lovande artister som Adna, till starka lokala som Red Mecca och Delorian till erkända namn som Imperial State Electric och Frida Öhrn.

Sundsvall bjuder och Rix FM-festivalen hade både nostalgi med Hep Stars och Mello-aktuella Eric Saade.

Hamnyran hade drag i Pridetältet och bra lokala artister. Synd att det var dåligt med folk vid den sistnämnda scenen. Jag tycker inte att det är något fel på den. Den kanske helt enkelt bara inte passar in i konceptet. Vi får se vad som händer till nästa år.

Det mest intressanta är kanske hur den nya festivalen Sensommar skulle klara sig. I våras knäböjde jag inte direkt när festivalen presenterades, och det fick jag höra också.

Det hindrade inte mig ifrån att se fram emot den 29 augusti. Det visade sig att det blev en väldigt god överraskning.

Jag gillade det mesta. Artisterna, området, känslan. Det som ST:s Håkan Norberg redan har beskrivit.

Det fanns saker att klaga på där också. Det kallar vi utvecklingsmöjligheter.

Nu tar jag i från fötterna och säger att Medelpads festivalsommar har fina utvecklingsmöjligheter inför nästa år.

Arrangörer!

Låt kreativiteten flöda och bjud mig på fler godbitar även 2016.

Plus: Att Sverige har visat sig från sin bästa sida i flyktingkrisen. Jag gillar alla goda initiativ för att hjälpa till.

Minus: Kent Ekeroth, Erik Almqvist, Mattias Karlsson med fler. Förklaring överflödig.