Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ullerstam: Så bra är nya säsongen av "Jills veranda"

Äntligen är det dags för nästa säsong av "Jills veranda". På onsdag får vi se Seinabo Sey i det första av sex avsnitt.

Den första säsongen blev en succé och ett bevis på programmets kraft var att Doug Seegers som dök upp under Magnus Carlsons resa fick en karriär. Seegers har turnerat Sverige både en och två gånger nu.

Det som var så bra med första säsongen var de intressanta berättelserna, både från programmets gäster och människorna de mötte.

Kristian Gidlunds program blev extra känslosamt med tanke på att vi visste att han var döende. Kakan Hermansson mötte människor i en del av USA som kanske inte var överens med hennes sätt att leva.

Läs även: Jill Johnson tillbaka på verandan – utan "tönthatt"

En del möten skavde lite, men inte så mycket att det skrämde bort. Vi fick känslan av att tv-teamet hängde på saker som hände. Vi kände oss exklusiva.

I "Jills veranda" fick vi komma countrymusiken och människorna bakom den närmare. Oavsett om du var ett countryfan eller inte innan så var det intressant att följa.

Jill Johnson vann välförtjänt ett pris vid Kristallengalan. Hon tar in gästerna på ett ärligt, nyfiket och naturligt sätt. Sedan lyckades demonproducenten Agnes Lo-Åkerlind hitta rätt figurer att följa och rätt berättartempo.

I år är det en ny producent, Henrik Stockare. Det märks inte så mycket på de två första avsnitten som jag har sett. Det är ungefär samma ton. Det enda jag tänkte på var att det bara var Sharon Vaughan kvar som förstå-sig-påare.

Att Seinabo Sey är huvudpersonen i första avsnittet är väldigt smart. Hon är kanske en av de hetaste artisterna i Sverige nu, aktuell med debutskivan "Pretend".

Som vanligt är det trevligt och bubbligt. Lite roligt är att Seinabo Sey tagit med sig en låt hon inte ens gillar, med en text som helt klart är kontroversiell. Men i stället för att sjunga den i programmet blir det ett spännande möte.

I andra avsnittet får vi lära känna Joel Alme, en artist från Göteborg som jag själv inte hade så stor koll på, men efter programmet ville jag lyssna på hans musik. Vi får höra hans mörka historia och bjuds på några riktigt starka ögonblick när han besöker ett fängelse när han möter människor som inte haft det så lätt i livet.

Förutom Joel Alme och Seinabo Sey gästas Jill av inga mindre än Jerry Williams, Annika Norlin, Veronica Maggio och Adam Baptiste (även känd som ADL).

Om ni gillade första säsongen av "Jills veranda" tror jag att ni inte kommer att bli besvikna nu.

Programmet sänds på onsdagar i SVT1 klockan 21.00.

Jerker Ullerstam 060–19 72 65 jerker.ullerstam@mittmedia.se