Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulmer sköt Modo till seger

Nyförvärvet Jeff Ulmer lossade kanonen och gav Modo en efterlängtad seger med 5-4 borta mot Skellefteå.
Tre mål från kanadensarens sida i sin andra match för laget fällde avgörandet.

– Det var väldigt roligt, jag fick många skottchanser och just i kväll hade jag lyckan att få göra tre mål, säger en ödmjuk Jeff Ulmer.

Han vill hellre hylla sina lagkamrater än sin egen insats.

– Jag har alltid velat komma och spela i Sverige. Spelarna här är väldigt spelskickliga, har tålamod och vågar hålla i pucken längre än i andra ligor. I dag gav det mig gott om målchanser.

En sådan kall och skicklig puckhållare är Niklas Sundström som serverade Jeff Ulmer en läcker smörpass vid hans andra strut.

Modos omtalade svängdörrar i försvarsspelet skulle nu prövas på nytt inför Skellefteås mycket produktiva anfall. Men Modospelarna visade tidigt att man tänkte ta i för fullt och täppa till bakåt den här gången.

– Före matchen hade vi talat om att sätta spelet i egen zon och i mittzon i första rummet. I laget finns så mycket spelskicklighet att vi förr eller senare får de chanser vi behöver, säger kanadensaren.

Matchen motsvarade förhoppningarna. Fartfyllt och böljande spel där laget bytte chanser och dominerade i omgångar.

Jeff Ulmer är klar över sin roll i laget:

– Att använda mitt skott i första hand, man sa till mig att laget hade haft problem att få tillräckligt med skott på mål tidigare, säger han.

Till skillnad från Modo har topplaget Skellefteå inte haft några större problem med intensiteten. Det var inget fel på den nu heller. Problemet var att Modospelarna hade varvat upp till samma nivå. I första halvan av matchen såg det bra ut för hemmalaget.

Sedan Skellefteå gjort 3-1 några minuter in på andra perioden kom ett avsnitt där det såg ut som om Modospelarna simmade under isen. Men sedan klev kanadensarna Patrick Yetman och Jeff Ulmer fram och ordnade kvittering – Modo var tillbaka igen.

Tredje perioden blev en kraftmätning. Modo lirade piggt och såg ut att ha segern i en ask när Jeff Ulmer satte sitt tredje mål, fast strax därpå kvitterade Kimmo Koskenkorva med sin andra strut, 4-4. I förlängningen kunde Per Svartvadet ge Modo första segern efter tre förlustmatcher på rad.

Den starka insatsen från Modos målvakt Karol Krizan gav ingen bekräftelse på att han skulle vilja lämna klubben som det ryktats om efter förlustmatchen mot Frölunda tidigare i veckan.