Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Umeå-företag startar restaurang på Olof Palmes torg

O´Learys, Apa, Herr Nilsson... och så Vezzo.
Den fjärde restaurangen på Olof Palmes torg ska flytta in i Marinas gamla lokal.
– Det kommer att bli fantastiskt bra där på torget, tror fastighetsägaren Stig Svedberg.

Annons

Restaurang Vezzo startade i Umeå för tre år sedan och i år har man också öppnat i centrala Östersund.

– Vi har tittat på Sundsvall i två års tid, men inte hittat rätt lokal förrän nu. Nu har man också fräschat upp torget, som ligger rätt centralt. Det blir flera restauranger där, vilket gör att vi kommer att stärka varandra, tycker Amir Bozaghian på Vezzo.

Läs också:

Apas ägare öppnar nytt – blir Ménageriet

Här öppnar två nya restauranger

Deras koncept är italienskt inriktat med pizza, pasta och sallader.

– Vi blev svenska mästare i pizza i september, berättar han stolt.

Han berättar att responsen varit väldigt bra och att man fått förfrågningar från flera håll i landet, men Sundsvall blir alltså den tredje staden.

Man har tecknat ett femårigt kontrakt på lokalen.

– Vi kommer att ha 35-45 personer på lönelistan, heltider, deltider och extra personal. Vi behöver rätt mycket folk eftersom vi ska ha öppet alla dagar och många timmar.

Stig Svedberg tror att det blir perfekt med en restaurang där.

– Hela torget kommer att bli en bra mötesplats, lite som Lilla torg i Malmö. Och tänk vilken uteservering man kan få till här. Det tog sin tid att få torget klart, men det blev väldigt bra med trappan ner mot ån och allt, tycker han.

Han berättar att han diskuterat med 5–6 seriösa intressenter.

– Till sist måste man välja och Vezzo känns som ett bra och genomtänkt koncept, som kommer att passa in här. De har också en bra idé om hur de ska använda lokalen.

Gamla Marinas är på 500 kvadratmeter och eftersom lokalen aldrig varit restaurang så krävs en del ombyggnader, inte minst för ventilation och kök.

– Ja, men vi hoppas ändå kunna öppna i mars. Det ska bli riktigt roligt, säger Amir Bozaghian.

Läs också:

Marinas slår igen

Kocken satsar på mat från orienten – öppnar restaurang på Esplanaden