Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underjordisk upptäckt försenar unik hinderbana i Sundsvall: "Vi blir osäkra"

Sundsvalls unika hinderbana vid Södra berget skulle ha premiär i höst.
Nu försenas den efterlängtade satsningen.
Vatten under marken – på en nedlagd soptipp – väcker frågetecken.

Hillstamons soptipp har stått öde sedan 1970. Men sedan några år tillbaka är området sanerat på skrot och förorenat vatten, som runnit genom soporna sedan starten 1945.

Tidigare i år kunde ST berätta om kommunens beslut att bygga en unik hinderbarna på platsen, som närmast kan liknas vid en militär träningsbana, för omkring 200 000 kronor.

– Det skulle vara klart under hösten, säger idrotts- och fritidschefen Lars-Erik Återgård.

SE OCKSÅ: Träningsanläggning med studs i har öppnat i Birsta

Men så blir det inte. En upptäckt i underjorden får kommunen att dra i handbromsen.

– Vi har gjort provgrävningar där hindren ska stå. Det vi har sett är att vattnet stannar kvar och vi blir osäkra på vilka effekter det kan ha. Risken om vi ställer ut hindren nu är att de kommer att stå kors och tvärs i vår om det sker tjälskjutning. Därför gör vi ett test för att vara säkra att det inte ska bli fel helt enkelt, säger Lars-Erik Återgård.

Beskedet väntas till våren och förhoppningen är att träningsanläggningen – som i första hand riktar sig till ungdomar och vuxna – därefter ska kunna öppna inom kort.

– Folk har varit positiva att det är på gång. Det är något som är efterfrågat, säger Återgård.

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.