Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Undersköterskan har ordet

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Dagarna går och nu är vi inne på ett nytt år. Patienterna, överbeläggningarna och korridorvården bara ökar. När man kommer till arbetet och ser att det otroligt nog är tomt i korridoren blir man mer chockad än när det står sex sängar och tar upp allt utrymme.

Detta tillhör nu vardagen på vårt länssjukhus. Politikerna blundar, håller för öronen och kommer sedan med smarta förslag som att dra in på OB-tillägg eller liknande, för att kunna anställa mer personal. Dessa indragningar kommer inte att lösa personalfrågan, då vi nu hellre tar in stafettsjuksköterskor och stafettläkare i stället för att anställa fler och förlänga vikariat.

En stafettsjuksköterska har nära på dubbla lönen än en "vanligt” anställd sjuksköterska. Så bara där skulle man kunna anställa två för priset av en. Då skulle personalantalet öka och sjukskrivningarna minska. Undersköterskorna kämpar ute på golvet med ryggproblem och utmattning, men möter ändå alltid patienterna med ett leende och gott bemötande.

Det finns oftast ingen plats för våra äldre på boenden när det verkligen behövs. I stället för att renovera torg, bygga nya lekland och lägga pengarna på en massa onödigheter så vore det väl bättre att placera pengarna där det verkligen behövs. Vård och skola är något som alltid kommer att behövas och som alla berörs av.

Så till våra kära välbetalda politiker vill jag fråga om det är så här framtiden ska se ut för oss vanliga människor.

En i mängden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel