Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung kille åtalas för snöskoterstöld

Först stals snöslungan från mannens garage.
Natten efter var det dags igen och då stals snöskotern.
Nu åtalas en ung kille för stölden.

Det var natten mellan den 6 och 7 december i fjol som tjuvarna bröt sig in i mannens garage på Bergvägen i Sörberge. Då stals en snöslunga men tjuvarna hade också dragit fram en snöskoter till garageportarna.

Sent på kvällen den 8 december var det dags för inbrott nummer två i mannens garage. Då stal tjuvarna snöskotern som de försvann iväg med ner mot Böle skola. Stölden uppmärksammades av grannar och polisen larmades om det pågående inbrottet.

Polisen fick snabbt upp spår efter tjuvarna och ganska snart kunde patrullen stoppa två misstänkta ungdomar som pekades ut av vittnen.

Snöskotern hittades i ett närliggande skogsområde och på en av ungdomarna fann polisen vid visitation en nyckel som visade sig passa till den nyligen stulna snöskotern.

Under förhör nekade först killen, som är i tonårsåldern, att han stulit snöskotern men i ett andra förhör erkände han gärningen. Nu åtalas killen för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Snöskotern som stals värderas till cirka 12 000 kronor. Snöslungan som stals dagarna innan värderas till cirka 11 500 kronor.