Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung kvinna döms till fängelse – krossade glas i ansiktet på en annan kvinna

Kvinnan slog ett glas i ansiktet på en annan ung kvinna som fick omfattande skärsår.
Nu döms hon till fängelse för det oprovocerade våldet.

Först kastade kvinnan innehållet i sitt glas på den andra kvinnan. Sedan slog hon glaset så att det krossades mot hennes ansikte. Därefter kastade hon det som återstod av det trasiga glaset i nacken på kvinnan.

Attacken skedde oprovocerat inne på restaurang Oscars i Sundsvall den 25 april i år. Efteråt flydde den skadade kvinnan in på en toalett med kraftigt blödande ansikte. Ambulans tillkallades och kvinnan fördes till sjukhus där hennes skärsår i nacken och ansiktet fick sys och tejpas ihop.

Den attackerande kvinnan greps och anhölls. Hon har sagt att hon hade bråkat med sin dåvarande pojkvän den aktuella kvällen men att hon saknar minnen av misshandeln hon anklagats för.

Sundsvalls tingsrätt dömer henne nu till fängelse i ett år för den grova misshandeln. Förutom den utsatta kvinnan och läkarintyg rörande skadorna har två vittnen berättat om händelsen under rättegången.

Kvinnan som döms är tidigare ostraffad och var under 20 år när hon begick brottet men rätten anser att villkorlig dom med samhällstjänst inte skulle vara en tillräckligt ingripande påföljd i det här fallet. Hon döms dessutom att betala sammanlagt 48 000 kronor i skadestånd till målsägaren.