Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man åtalas för att ha misshandlat sin syster

I början av mars larmades polisen till ett bråk i en bostad i Timrå. Nu åtalas en ung man som misstänks ha misshandlat sin syster och hotat sin mamma.

Annons

När polisen kom till bostaden berättade mamman i familjen att hennes son, som är i 20-årsåldern, slagit sönder en dörr. Hans aggressiva uppträdande ska ha fått en syster att larma polisen av rädsla för att något mer skulle ske. Någon dag tidigare ska mannen ha misshandlat en av sina systrar genom att slå henne med stol, ta stryptag runt hennes hals och sparka mot hennes kropp.

I samband med att polisen kom dit var den misstänkte lugn, men när han insåg att han skulle tvingas följa med patrullen till polisstationen reagerade han. Inför polisen ska han ha hotat sin mamma. Bland annat ska mannen ha sagt att "vi får se vad som händer när jag kommer tillbaka".

Läs också: Timråbo häktad misstänkt för misshandel och olaga hot

I förhör vittnar mamman och syskonen om att den unge mannen varit aggressiv och hotfull tidigare, att de är rädda för honom och känner att de inte kan bo med honom längre. Mamman säger också att hon känner sig tvungen att vittna mot sin son så att han kan få hjälp för sina problem.

Han säger också att han "valt en dålig väg" och att han röker hasch och dricker alkohol. Dessutom ska han ha blivit avstängd från den utbildning han gått på.

Mannen står även åtalad misstänkt för att ha slagit ett grannbarn i ansiktet på en fotbollsplan i Timrå i slutet av sommaren 2015. Enligt pojken sparkade mannen bort en fotboll och krävde sedan att pojken skulle hämta den åt honom, när pojken inte ville göra det ska mannen ha tagit ett struptag på honom och tagit ett grepp över pojkens ansikte som gjorde ont.

Mannen har medgett att han slog pojken med ett slag i ansiktet.

Läs också: Kraftig ökning av antalet närståendebrott