Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man grep tjuv på pizzeria

När en ung man såg tjuvar på en pizzeria i Ljustadalen ingrep han. Mannen tog först fast en av tjuvarna men tvingades släppa honom. Men han lyckades sedan fånga in och hålla fast den andre tjuven till dess att polisen kom på plats.

Vid klockan två på natten mot måndagen såg den unge mannen två tjuvar som brutit sig in på Pizzeria Titanic på Januarivägen i Ljustadalen. Den unge mannen lyckades brotta ned en av tjuvarna medan den andre flydde.

Men sedan ska den andre tjuven ha återvänt och hotat mannen med ett järnrör i ett försök att frita sin kompis, säger polisens stationsbefäl Ulf Grönaas.

Fritagningsförsöket lyckades då den unge mannen tvingades låta tjuven komma undan. Men mannen gav sig inte utan fångade då in tjuven med järnröret, en 18-åring som nu sitter anhållen misstänkt för stöld och ringa narkotikabrott. Ytterligare en ung man ska ha blivit vittne till tumultet.

Bland det gods som tjuvarna kommit över och som polisen tagit i beslag finns bland annat 23 snusdosor, sju flaskor läsk, sex strumpor, två kalsonger och en fingervante.

18-åringen som misstänktes vara narkotikapåverkad uppgav att han tagit en del piller och fördes till sjukhuset på måndag morgon.