Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man på HVB-hem nekades skjuts – blev aggressiv och hotade personal

När en boende på ett HVB-hem i Sundsvall inte fick skjuts dit han ville av en ensam personal på boendet blev han våldsam, välte saker och hotade personalen.

Annons

När en man i 20-årsåldern, boende på ett HVB-hem i Sundsvall, nekades skjuts till en ort utanför Sundsvall på grund av personalbrist blev han aggressiv.

Vid tillfället ska endast en person ha arbetat på boendet och därför inte haft möjlighet eller tillstånd att lämna boendet för att ge 20-åringen skjuts.

Den unge mannen ska efter första nekandet ha hotade med att slå sönder en tv på boendet. Efter en stund kom mannen tillbaka och frågade samma fråga men fick samma svar, att det inte gick på grund av för låg bemanning. Då ska mannen ha börjat att välta saker på ett kontor, samt tagit tag i personalens tröja och höjt näven för att visa att han tänkte slå personalen.

Nu har personalen anmält händelsen till polisen som skrivit en anmälan om olaga hot.