Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung skidåkare omkom i skidbacke i Hälsingland – polisen: "Vittne berättar att han försvann nedför ett stup"

Vid 20.50-tiden under lördagskvällen larmades SOS till Öjeberget i Järvsö, Hälsingland, efter ett larm från en person som uppgav att dennes vän försvunnit nedför ett stup på berget. Trots ett stort räddningspådrag gick den yngre mannens liv inte att rädda.

Det var under lördagskvällen som räddningstjänsten larmades till Öjeberget och Järvsöbacken, efter ett larm från en skidåkare som tillsammans med en vän åkt offpist på berget. Efter att ha tappat bort varandra på berget så kunde mannen efter en stund finna och följa skidspåren efter sin vän. Spåren slutade dock vid ett stup varpå han kontaktade SOS Alarm.

– Det har varit en väldigt otillgänglig terräng där de befunnit sig så det tog cirka 45 minuter innan han anträffades och räddningspersonal kunde påbörja HLR, säger Pär Olsson, RLC-befäl hos polisen.

Vännen berättade för räddningspersonalen att han följt spåren och att hans vän försvunnit nedför ett stup på 15 meter. På plats inleddes en massivt räddningsarbete och den yngre mannen kunde föras till sjukhus. Mannen avled senare under kvällen.

Olyckan bedöms vara en olyckshändelse.

– Det finns ingen misstanke om brott och den rubriceras som ett polisiärt dödsfall utan misstanke om brott, berättar Olsson.

Den yngre mannen som var i 25-årsåldern är hemmahörande i trakten.

Anhöriga underrättades under natten till söndagen.