Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga killar i Timrå överfallna och förföljda för sin tro: "De kan inte bo kvar"

Två unga killar har blivit attackerade och råkat ut för förföljelse efter att ha konverterat från islam till kristendomen.
– Vi har varit förskonade från sådan typ av förföljelse tidigare, säger pastor Christian Mölk.

Den unga killen rycktes ur sin lägenhet i Tallnäs av tre för honom okända män. Han skulle med våld tas till en moské efter att ha konverterat till kristendomen. Killen lyckades fly i sista stund och händelsen är polisanmäld.

– De skulle ta honom till något de kallar moskén men jag vet inte vart det är, säger Christian Mölk pastor i Timrå pingstkyrka.

Ledare: I Sverige får man byta religion

Ytterligare en ung kille som konverterat och gått med i pingstkyrkan har råkat ut för liknande förföljelse. Han lyckades prata sig ur den hotfulla situationen. De båda utsatta är naturligtvis ordentligt uppskrämda efter det som skett och de har känt sig tvingade att lämna Tallnäs.

– De kan inte bo kvar i lägenheten och har flyttat till hemlig ort, säger Christian Mölk.

Läs även: Här är motiven till varför modulboendet inte ska byggas

Inom pingstkyrkan ser man allvarligt på det som skett. Pingstkyrkan utövar mycket missionsverksamhet i olika länder och att man förföljs för sin kristna tro i andra delar av världen är känt. Men nu har förföljelsen kommit inpå knuten till Timrå.

– Jag vill betona att det inte bara handlar om de här två killarna utan att det här har drabbat oss som församling för nu när de blivit döpta är de en del av oss, förklarar Christian Mölk.

Han påpekar att religionsfrihet råder i Sverige och att händelsen i Tallnäs har diskuterats både i församlingens ledning och i församlingen i sin helhet.

– Vi har tagit till oss det här och funderat på hur vi ska hantera det. Vi har ju olika invandrargrupper som är medlemmar i församlingen och det har visat sig att de har varit med om påtryckningar och hot i sina hemländer men nu har vi det här, säger pastor Mölk.

Läs också: Efter attentatet på Åstön – asylsökande fruktar nya attacker