Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga konstnärer visar upp sig i Unga Magasinet

/

Konstrecension
Ung vårkonst av fyra konstnärer
9 – 22 maj
Unga Magasinet, Kulturmagasinet

Annons

I samband med Unga Magasinets vårfestival öppnar också en konstutställning på samma plats. Fyra unga konstnärer ställer ut, alla under 30 år, och om det kan sägas finnas ett underliggande tema så är det ganska brett, tanken om en bättre värld.

Anna Isabella Sandberg är driven i handlag och idé. Den stora "The seven sisters" hyser tankar om sju planeter på olika platser i rymden, som förenas genom att de alla hyser liv. Här svävar de mer än sugs in i virvlarna kring en livsbejakande och färgstark sol, suggestivt och med lätthet. Hjärtat som smälter de symboliska hårda väggarna håller mjuka färger och pulserande bakgrund. Hennes teckningar har en helt annan stil; här råder ett myller där hon sneglar på gatukonstens former, linjespråk och detaljerade stil.

Emmelie Berkö har just slutat gymnasiet men visar prov på spännande färgbehandling och i "Bleeding love" känns det som om hon är på väg mot ett eget formspråk också i personernas lite kantiga ansikten.

Av Amanda Bergkvist fastnar jag mest för "I remember you"; det expressiva färgvalet, mannens lite blaserade uttryck och det gåtfulla i tavlan som hänger bakom honom. I "Det spelar ingen roll är tanken att personen är transsexuell, men det spännande är i mitt tycke de oproportionerliga armarna, ansiktets slutenhet och korparnas kör som kraxar samhällets normer.

Lennie Karlsson har bara deltagit i det gemensamma verket, en teckning som mest verkar bygga på spontanitet. Gemensamt för de andra tre är att de alla tycks undersöka färgernas möjligheter, dragningen åt de starka uttrycken.

Annons