Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga skapare ställer ut sin återvinningskonst

Det spirar av en speciell sorts ungt skapande i Söråkers Folkets hus just nu. Några av Söråkers yngsta har gjort en lustfylld utställning med en pedagogisk tanke.

Det handlar om återvinningsmaterial som konst.

Det var konstvernissage i Söråkers Folkets hus på onsdagen. Förfriskningarna bestod av saft och bullar. Barn från Söråkers tre förskolor, Bäckmo, Söråker och Tynderö, var på plats för att titta på sina egna och alla kamraternas konstverk.


Fem utställningsbord

Under vintern har förskolorna gemensamt fått syssla med att skapa och pyssla med återvunnet material av alla de slag. Resultatet har blivit fem utställningsbord och ett antal alster på väggarna i en del av Folkets hus.

– Vi vill slå ett slag för återbruk av material och lära barnen om återvinning. Det har blivit ett pyssel med ett bra syfte och det är roligt att vi får visa upp allt vad barnen har gjort, säger Anna Sjölinder, förskollärare vid Bäckmo förskola.


Stimuleras

Det är viktigt att ta barnens konstutryck på allvar och här stimuleras detta. Under de närmaste två veckorna har föräldrar, anhöriga och andra intresserade chansen att se utställningen med återbrukskonst.