Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga tjuvar försökte göra inbrott hos Zäta

Larmet gick i hockeystjärnans lyxvilla på Alnö under natten mot fredagen.

Tre personer greps misstänkta för försök till stöld, men släpptes senare.

Polisen hade varnat för en inbrottsvåg på torsdagskvällen. Och klockan 00.42 på natten mot fredagen gick inbrottslarmet i hockeyspelaren och Njurundasonen Henrik "Zäta" Zetterbergs stora villa i Krokvik på Alnö.

Den före detta Tikaren och NHL-proffset var inte hemma. Han och frun Emma bor bara i huset på somrarna och Zäta befinner sig just nu i Schweiz där han spelar med laget Zug.

Kort efter att polisen hade kommit fram till villan hittade de tre unga personer som misstänks ha försökt göra inbrott för att sedan ha kört fast med bilen när de flydde. De greps av polisen misstänkta för försök till stöld genom inbrott och en av dem anhölls på den tidiga fredagsmorgonen. De två andra misstänkta personerna var minderåriga och släpptes efter förhör.

– Den som sitter anhållen är en man i 20-årsåldern. De två andra är minderåriga så dem vill vi vara lite tysta om, säger Jessica Lindmark som är förundersökningsledare på närpolisen i Sundsvall.

Den anhållna personen släpptes senare under fredagen.

Polisen trodde på fredagsmorgonen inte att inbrottsförsöket har något samband med den misstänkta liga som de varnade för på torsdagskvällen och som bland annat misstänks ha brutit sig in i två hus i Bosvedjan.

På fredagsförmiddagen var polisens tekniker på plats vid Henrik Zetterbergs villa för att säkra spår och undersöka brottsplatsen.

– De krossade ett fönster på nedersta våningen där det finns en träningslokal och då gick larmet, säger en av polisens tekniker.

Det verkar enligt teknikerna inte som att inbrottstjuvarna lyckades ta sig in i huset.

Lyxvillan köpte Zetterberg för cirka 3,5 miljoner i mitten på 00-talet enligt en artikel i tidningen Affärsvärlden som beskriver fastigheten som en sommarpärla där Henrik Zetterberg "åker wakeboard och vattenskoter med kompisarna under de lediga månaderna".