Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar bjöd sjuåring på tuggummi – var rakblad

/

Pojkarna blev bjudna på vad de trodde var tuggummi.
Men det visade sig i stället innehålla rakblad och en av pojkarna skar sig.

Annons

Händelsen inträffade på måndagskvällen i Mitthems hyreskvarter Falken i Skönsberg.

Mitthem har bomiljöväktare som går ronder kvälls- och nattetid för att öka tryggheten bland hyresgästerna i området, och det var en av dem som träffade på pojkarna.

– Barnen hade kommit fram och fått hjälp av bomiljöväktaren som plåstrade om en av killarna. Han hade skurit sig i fingret på rakbladet, säger Birgitta Ulming, kommunikationschef Mitthem.

Pojkarna berättade att de hade fått "tuggummipaketet" av en tjej och en kille i 12-15-årsåldern, som tros ha delat ut tuggummipakten i området under dagen.

Enligt Birgitta Ulming så ska ingen ha bakat in ett rakblad i tuggummi, utan det ska ha varit rakblad i rakbladspapper, men för ett barn kan det vara svårt att veta vad det är. Pojkarna ska ha trott att det var tuggummi som de erbjöds.

– Förmodligen är det ett pojkstreck som blivit väldigt tokigt. Det är allvarligt att det händer, men vi tror inte att det här har begåtts med berått mod, säger Birgitta Ulming.

Under eftermiddagen ska Mitthem dela ut informationsblad till alla hyresgäster i området på svenska, engelska och somaliska för att berätta om vad som hänt.

– Vi uppmanar föräldrarna att prata med sina barn om att inte ta emot godis eller tuggummi från personer som de inte känner, säger Birgitta Ulming.

Redan under måndagskvällen tog bomiljöväktaren hand om tomma rakbladsförpackningar i området och under tisdagen har det krattats i området för att minska risken att rakblad ligger kvar i området. Bland annat så har fler rakbladsförpackningar hittats, men inga fler rakblad.

– Vad det betyder kan man bara spekulera i, men det skulle ju kunna vara ungdomar som har delat ut till flera barn, säger Birgitta Ulming.

Annons