Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar misstänks ha langat sprit

Flera ungdomar misstänks ha varit delaktiga i att köpa och sälja vidare hembränd sprit tillsammans med en 35-årig man. 35-åringen sitter häktad misstänkt för att ha tillverkat och sålt sprit till ungdomarna som i sin tur ska ha sålt den vidare.

35-åringens verksamhet ska ha pågått åtminstone under innevarande år och polisen kom honom på spåren då de kontrollerade berusade ungdomar. Genom sin advokat har 35-åringen medgett att han gjort sig skyldig till försäljning och tillverkning av 100 till 150 liter under det senaste året.

Förhör ledde sedan till misstankar mot en man i 30-årsåldern. Mannen anmäldes av polismyndigheten som skäligen misstänkt för brott mot alkohollagen genom att ha förvärvat, innehaft, tillverkat och sålt hembränd sprit. Det finns uppgifter om att han under drygt två månader ska ha sålt mellan 15 och 16 dunkar på vardera fem liter med hembränd sprit. Nu har utredningen lett fram till att ytterligare tre personer misstänks ha varit delaktiga i verksamheten.

De tre ska ha köpt hembränd sprit av männen och sedan sålt den vidare. De misstänkta är en 18-årig tjej, en 16-åring kille och en 25-årig man som är hemmahörande i olika områden i och omkring Sundsvall.