Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomarna skulle tvångsförflyttas – 13 har rymt från socialtjänsten

Vid lunchtid på torsdagen kom socialtjänsten till HVB-hemmet för att tvångsförflytta de ensamkommande flyktingbarn som bor där.
Men innan förflyttningen hann ske rymde flera av dem från platsen.

Det var i november som verksamheten drog i gång i vandrarhemmet i Ljungaverk som normalt sett har stängt under vintern. Totalt 15 ensamkommande flyktingbarn har bott på hemmet. Men efter kritik och tillsynsbesök har socialtjänsten i Sundsvall gjort bedömningen att det inte är lämpligt att ha kvar barnen på det aktuella HVB-hemmet.…

Läs mer: Hemmet för flyktingbarn stängs: "Barnen har inte haft det så bra"

Vid lunchtid på torsdagen skulle en förflyttning av ungdomarna ske, men i samband med det försvann flera av dem från platsen.

– Två barn har gått med på att förflyttas, men de 13 andra håller sig undan, säger Kristina Forsström, Sundsvalls Tidnings reporter på plats.

Med två bussar skulle socialtjänsten förflytta ungdomarna till en annan plats, men allt gick alltså inte planenligt. Enligt ST:s team på plats har ungdomarna sprungit in på ett industriområde. ……

Läs också: Ytterligare ett flyktingboende planeras i Ljungaverk

Föreståndaren Ulf Sundholm sade till Sundsvalls Tidning i går att barnen på boendet var upprörda efter att ha nåtts av informationen om flytten av Sundsvalls kommun.

– Barnen vill inte flytta härifrån och säger att de inte kommer att följa med bussen som ska komma vid 12-tiden på torsdagen, sade Ulf Sundholm då.

Läs mer: KD-politiker anser att Ånge kommun bryter mot lagen…