Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungefär som smaskig snabbmat

konsert

David Sandström Overdrive

Pipeline Lördag

Betyg: 4

David Sandström Overdrive rivstartar med ”How the story feels” och lägger ribban direkt. Lite som god snabbmat. Tre minuters uppvärmning sen är det bara att luta sig tillbaka och njuta, alternativt stå och hoppa som en tok åt en av Sveriges bättre rockakter.

Sandströms band har allt. Otroligt genomarbetade mellanspel, snygga komp, konstpauser, tempoväxlingar, allt som gör musik kul att se och höra live. För att inte tala om David Sandström själv som med sin röst kan sjunga allt från rockbalader till närmast hardcoreliknande tongångar där texten skriks fram som av en arg tonåring.

Skivaktuella David Sandström Overdrive bjuder på en ganska lång spelning, 14 låtar inklusive extranummer. Under ”Not a good boy” blir jag nästan lyrisk av scennärvaron och jag hade lätt kunnat svälja ett par låtar till utan att det hade känts för långt eller för jobbigt. Kombinationen av kul mellansnack, lite show, energi och framför allt välkomponerade låtar går hem till 100 procent.

Det slår mig att David Sandström, när har står framåtlutad i attackläge med sin gitarr och spelar ”Leni Leni” att han nog aldrig varit en större musiker än nu. Refused-tiden är glömd. Kvar finns Overdrive och givetvis AC4 där Sandström är en av medlemmarna.

Home is where the heart is brukar engelsmännen säga och jag tror David Sandström hittat hem.

Linus Werner