Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungt Mosquitoes satsar mot kval

Flera äldre har slutat.

I stället kryllar det nu av unga spelare i Sundsvall Mosquitoes – och via ett samarbetsavtal med Gefle får några av dem också testa på Elitseriespel.

– Det är kanon. Vi som är lite yngre får möta bra motstånd och får chansen att utvecklas bättre, säger 17-årige Wilhelm Nordström.

Tillsammans med lagkompisen Johan Höglund går Wilhelm Nordström på baseboll-gymnasiet i Leksand. Där spelar de med skolkompisarna i "Akademin" – men det är långt ifrån det enda stället de får matchning.

– Vi spelar med fyra olika lag; skolan, Sundsvall, Gefle och så Gefles juniorlag. Vi får välja lite själva vilka vi ska spela med, eller så säger coachen till var vi behövs bäst, berättar Wilhelm Nordström.

I går var killarna i Sundsvall för två möten mot City/Kungsängen med Mosquitoes – där de flesta av spelarna är i ungefär samma ålder som Wilhelm och Johan.

– Många av de äldre har slutat så då har unga spelare fått kliva upp. Det är det bästa sättet att utvecklas på och det är ju också juniorerna som är klubbens framtid. Får man inte spela så byter många lag, säger Wilhelm Nordström.

Coachen Magnus Martinsson är en av endast tre-fyra spelare i laget som inte är juniorer.

– Det här är definitivt ett lag för framtiden, säger Martinsson.

Målsättningen för säsongen i Norra regionserien (näst högsta serien) är att ta en plats i kvalserien till Elitserien. Säsongen inleddes med två knappa förluster borta mot Enskede förra helgen.

– Första matchen förlorade vi med 2–1 och i den andra blev det till och med förlängning och tre extra innings innan vi förlorade, berättar Martinsson.

Nu behövde Mosquitoes vinna hemmamatcherna mot City/Kungsängen för att vara med i racet om en kvalplats – och det gick vägen. Men även här var det jämnt i första matchen.

Mosquitoes hamnade i ett 0–4-underläge, men började hämta i kapp i femte inningen och inför den sjunde och sista låg man bara under med 3–4. Den vann Mosquitoes med 2–0 och således matchen med 5–4.

– Jag tycker definitivt att vi var värda den vinsten. Vi hade löpare som kom till tredje basen i varje inning och var värda mer poäng än vi fick i början av matchen, säger Martinsson.

I dagens andra match blev segern desto klarare: 18–0.

– Allt fungerade jättebra, både offensivt och defensivt, säger Martinsson.

Nu ligger Mosquitoes tvåa i den lite haltande tabellen.