Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unik lista: Här är området i Sundsvall där villapriserna ökat mest

Kurvan för priserna på villor går stadigt uppåt för alla områden i Sundsvalls kommun.
Men ändå blir gapet mellan billigast och dyrast större.
I topp ligger City med ett snittpris för villor på över fem miljoner kronor.

Annons

Under 2015 såldes tre villor i City som alla landade på slutpris över 6 miljoner kronor samt en villa som gick på 2,4 miljoner. Snittpriset på villor blev då 5 381 250 kronor – en stadig ökning från året innan då snittpriset var 3 107 143 kr. Området City inräknar i princip endast Stenstan och är därför inte så många villor som säljs per år.

Läs också: Titta in i frisörprofilens läcka funkisvilla vid Bünsowska tjärn

– Det är ett otroligt lågt utbud av villor i centrala Sundsvall, och en enorm efterfrågan och därför trissas priserna upp, säger Gun-Britt Asplund, fastighetsmäklare på ERA.

Statistik över hur försäljningen av villor i Sundsvalls kommun sett ut sedan 2007 visar att det ökat dramatiskt de senaste tre åren. Det är priserna i City som ökat allra mest men även andra områden som Granlo, Haga och Södermalm drar iväg i höga miljonbelopp.

Läs också: Stekhet bomarknad i Sundsvall – det här tror mäklarna om 2016.

– Sundsvall har haft och har fortfarande låga bostadspriser, även om det nu börjar komma uppåt. Vi ligger fortfarande längre än många liknande städer, säger Gun-Britt Asplund.

Samma bild har Chanida Wickholm, mäklare på Mäklarhuset.

– Bara för tre år sedan så var det ingen som var van vid miljonpriserna, jag sålde en villa för 4,5 miljoner och alla tyckte det var helt sjuka priser – nu är det normalpris.

Läs också: Nya idéer för området nedanför Hagaskolan – kan byggas punkthus

Även om priserna ökar på samtliga områden i Sundsvalls kommun så blir gapet mellan dyraste snittpriset och billigaste snittpriset allt större. Prisskillnaden mellan Lidens snittpris och Citys snittpris 2007 var lite drygt 1,6 miljoner kronor – 2015 har gapet ökat till hela 5,2 miljoner.

– Det är tydligt att de flesta drar sig till City. Och de som sitter på villor i centrala Sundsvall flyttar gärna inte på sig, säger Chanida Wickholm.

De övriga områdena som har de högsta snittpriserna är Nacksta/Södermalm, Granlo/Bergsåker, Haga/Bodvedjan/Skönsberg och Skönsmon som alla hade ett snittpris 2015 på över 2,3 miljoner kronor.

Läs också: Paret vill bygga grönt och miljövänligt boende – nu förverkligar de husdrömmen i Sidsjön