Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unika tolkningar av Mark Kozelek

Mark Kozelek
The finally

Frontmannen i nedlagda Red House Painters har alltid varit en känslosam, intensivt ärlig artist, vars softa stämma och melankoliska, mörka melodier hänfört tusentals lyssnare. Men Kozelek har genom åren också gjort sig känd för att skickligt förvalta låtar av andra artister, t.ex. Yes, Paul McCartney och The Cars. Mest omtalade är hans AC/DC-covers på solo-EP:n Rock’n’roll songs och fullängdaren What’s next to the moon.

Denna samlingsplatta består nästan uteslutande av covers; outgivet material såväl som svåråtkomliga låtar som tidigare bara funnits med på diverse hyllningsplattor. Men bortsett från en liveinspelning av AC/DC:s If you want blood så lyser de kända namnen med sin frånvaro.

Mest bekanta är slammerbandet Hüsker Dü, vars Celebrated summer får en varsam behandling. Tolkningar av indiebandet Lows låt Lazy, ledmotivet till barnprogrammet Yo gabba gabba! och Send in the clowns av musikalkompositören Stephen Sondheim visar på en stor spännvidd.

Men hur mycket artisterna än skiljer sig från varandra så sätter Mark Kozelek sin alldeles egna, unika prägel på musiken. Perfekt att lyssna på när snöflingorna faller och du längtar efter din älskade. Eller efter nån att älska.