Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unionen: Så skapas föräldravänligare arbetsplatser – vobb är en möjlighet, aldrig ett tvång

Jobbet går på högvarv, kalendern är fullbokad och du har flera deadlines under veckan. Samma gäller för din partner. Men barnet som igår kändes lite trött och hängig har blivit rejält sjuk och behöver stanna hemma. Vem stannar hemma med barnet?

Vab är en rättighet som alla föräldrar har. Vobb är en möjlighet. Många privatanställda tjänstemän med småbarn väljer att vobba, alltså att jobba hemifrån med lön från arbetsgivaren, samtidigt som man vårdar sitt sjuka barn. En smidig lösning för att hinna med dagens måsten, samtidigt som man ägnar sig åt barnet. Eller?

Årets vobbaundersökning från Unionen visar att hela sju av tio privatanställda tjänstemän i Sverige som vobbar känner sig tvingade att göra det helt enkelt för att de har för mycket att göra. 66 procent uppger att de inte har någon att lämna över arbetsuppgifterna till vid frånvaro. Dessutom ökar vobbandet. De som anger att de alltid vobbar har på sex år ökat från 31 procent till 46 procent.

Unionen vill se fler föräldravänligare arbetsplatser, där vobb är en möjlighet men aldrig ett tvång!

Därför rekommenderar Unionen:

1. Tydliga rutiner vid tillfällig, oplanerad frånvaro. När du hör av dig till din chef om att ditt barn är sjuk och du behöver ta hand om det ska det vara tydligt vem som gör vad. Är det du, din chef, eller någon annan som bokar om möten, prioriterar om arbetsuppgifter och gör måstejobben? Med en enkel checklista kan mycket av dagens aktiviteter lösas.

2. Tillåtande IT-infrastruktur. Oavsett om du vobbar eller vabbar måste de viktigaste arbetsredskapen funka även om du är hemma med sjukt barn. Det kan handla om möjligheten för dig själv och dina kollegor att komma åt mejl, digitala almanackor eller nätverk med mappar och dokument på distans. På det sättet kan mycket av måstejobben göras eller fördelas utan att behöva skapa onödig stress.

3. Mejl och mobilpolicy. Är du hemma och vabbar, är det ditt sjuka barn du ska ägna dig åt. En mejl- och mobilpolicy skapar tydlighet för dig och dina kollegor när det är okej att mejla, ringa eller sms:a.

4. Möjlighet att jobba på distans. För många privatanställda tjänstemän är det ingen självklarhet att kunna jobba på distans. I vissa fall handlar det om jobb som helt enkelt inte går att göra någon annanstans än på den fysiska arbetsplatsen. Men i de flesta fall går det att göra delar av arbetet på distans. En ökad flexibilitet att själv få disponera sin arbetstid på den plats man befinner sig på skapar en bättre arbetsmiljö för alla.

Stressen i arbetslivet blir alltmer påtaglig för privatanställda tjänstemän och det är just i småbarnsåren det är som tuffast. Genom att skapa föräldravänligare arbetsplatser där vab självklart respekteras men där också vobb är en möjlighet kan fler företag bidra till en hälsosammare arbetsplats. På det sättet behöver inte det sjuka barnet och den fullmatade jobbdagen bli till ett omöjligt pussel och du behöver inte drabbas av stress och press i onödan.

Patrik Åsell, regionchef Unionen Mellannorrland

Annica Näslund, ordförande regionstyrelsen Unionen Mellannorrland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel