Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uno Svenningsson ger sig ut på turné i vår – kommer till Sundsvall

På 90-talet tog karriären fart med låten "Under ytan" och i höst ser vi honom i "Så mycket bättre". I vår åker Uno Svenningsson ut på en omfattande turné och gör ett stopp i Sundsvall.

Uno Svenningsson slog igenom med gruppen Freda i början av 1980-talet och sedan dess har han varit verksam som soloartist. Han har släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. Med låtar som "Under ytan" och "Vågorna" har han tagit en stadig plats i Musiksverige och i höst är han en av deltagarna i TV4:s "Så mycket bättre".

För Plus-kunder: Tommy Körberg klar för Meet & Greet på Aveny: "Han är en av de största"

Nu är det klart att han åter ger sig ut på turné. Med start i Malmö i februari besöker han 16 städer runt om i Sverige. I samband med turnén släpper han även ett album, som ännu inte fått något namn. Den 23 mars kommer han till Sundsvall och spelar på Tonhallen.

På lördag är Svenningsson först ut att få sin musik tolkad i TV4:s "Så mycket bättre", där han medverkar tillsammans med Icona Pop, Eric Saade, Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij, Sabina Ddumba och Moneybrother.

För Plus-kunder: Lisa Nilsson firar 25 år med "Himlen runt hörnet" på Quality Hotel i Sundsvall

Läs även: Lovande filmskapare från länet ställer upp i en tävling i Trondheim

Läs även: Festivalen där musikaler hyllas närmar sig – se hela programmet här