Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upp med huvudet ur buskarna – det måste röjas upp på Alnö

Med anledning av plusartikeln Toppolitikern vill röja Alnös kust från sly: "Det skulle öka attraktionen", ST 18/9.

Äntligen en politiker som sticker ut och driver frågan om röjning på Alnö. Sundsvalls kommun är ägare av nästan all mark från gamla färjeläget norrut och i stort sett ända till Stornäset i nordväst. En skogs- eller snarare slyägare som överhuvudtaget inte gjort något för att röja upp som många andra skogsägare måste göra.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nu är det dags att göra något och jag hoppas att styrande politiker och tjänstemän får upp huvudet ur buskarna och gör något åt den situation vi har på Alnö. Avverkad skog och sly kan med fördel flisas upp och gå till Korstaverket för eldning och därmed återvinnas som energi. Kanske kan det skapa arbetstillfällen också. Nu när häckningssäsongen är över för fåglarna är det hög tid att sätta igång arbetet. Gör något!

Heder åt Annelie Luthman som driver det här – du har alla Alnöbor med dig i den för oss viktiga frågan hur Alnön kan göras attraktivare för oss boende och även för turismen som kommunen så stort vill satsa på.

Alnöbo som hoppas att Törnrosasovande politiker och tjänstemän vaknar

Läs även:

Röjning ska öka utsikterna för att sälja tomter på Krokviksberget

En stad på tomgång – spårvagn till Alnö hade varit mer effektivt än breddad bro

Alnöbron är ingen bromskloss – den felkonstruerade rondellen är problemet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel