Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upp till 1,5 miljon under utgångspriset – mäklarna verkar vara alldeles för optimistiska

Villapriserna sjunker kraftigt i Sundsvall. Om man följer utvecklingen det senaste året på den faktiska priset, det vill säga vad villorna har sålts för, så är det en stor skillnad mot det pris som mäklarna har satt ut som utgångspris. Många hus har varit ute på Hemnet i flera omgångar och ändå inte blivit sålda.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Om man jämför utgångspris och vad husen såldes för exempelvis på Booli så ser man att många hus har sålts för mellan en och en och en halv miljon under utgångspriset. Många mäklare säljer husen på provision, alltså en viss procent på priset, och konkurrens mellan mäklarna gör också att mäklarna går med på säljarnas prisförslag – alla som säljer sina hus vill ju självklart ha så mycket som möjligt för sina hus. Bostadsrätterna har inte sjunkit i pris och det kan man förstå då de ofta har mycket lägre utgångspris.

K.Y.J

Läs även:

Här har årets dyraste hus i Sundsvall och Timrå sålts – 31 stycken kostade över fyra miljoner (Plus)

Bollen är på er planhalva – ta tag i bostadsfrågan och ge alla rätt till ett bra hem

Bostadsbrist trissar upp hyrorna – lycksökande hyresvärdar gynnas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel