Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppdukat till julfest i gemenskapens tecken

I dag är en av årets mest socialt betingade dagar. Något man har tagit fasta på i Ånge, där det för andra året i rad bjuds in till öppet julfirande i Ånge Folkets hus.

Annons

Ingen ska behöva uppleva en jul utan gemenskap. Det var budskapet när ett par Ångebor och föreningen Vår framtid i fjol drog ihop till en offentlig julfest inne i Ånge Folkets hus. Ett initiativ som många kommuninvånare ställde sig bakom och stöttade med mat och gåvor, vilket i sin tur gjorde det möjligt för över hundra personer att få uppleva julafton i samhörighetens tecken.

Och välviljan har bevisligen överlevt både den regniga sommaren och det ännu så snöfattiga vinterhalvåret.

– Allting har gått jättebra. De sista dagarna kom det in en massa julklappar och gåvor, så vi har suttit ett antal timmar och slagit in paket, säger Per-Erik Persson, en av drivkrafterna bakom julfirandet.

Förutom närmare 200 julklappar så har man också fått god hjälp att fylla på julbordet med mat.

– Jag kan säga att vi har en hel del potatis att skala, och ett antal kilo med köttbullar och prinskorv att steka, säger Per-Erik Persson.

Själv fick han lite av en förtida julklapp när Gina och Viveka Eriksson hörsammade den efterlysning som ST hjälpte honom att förmedla tidigare i år.

– De hörde av sig och erbjöd sig att komma hit och spela och sjunga, vilket gjorde mig riktigt glad, säger Per-Erik Persson.

Slutligen berättar han också om den plan som finns för mat och julklappar om allt inte går åt.

– Maten kommer vi åka ut med dit vi känner att den kan behövas, och julklapparna tänker vi spara i en presentbank ur vilken man kan få hjälp med paket till födelsedagar och liknande, säger Per-Erik Persson, innan han återgår till att ge sig i kast med de bestyr som återstår.

– Jag tycker det är helt underbart att se vilken vilja det faktiskt finns här i kommunen för att hjälpa andra, blir orden som han lämnar oss med.