Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Den tidigare Timrå IK-profilen Anton Axelsson aktuell för comeback

Anton Axelsson var en stor profil i Timrå IK 2007-2011.
Nu återvänder Frölundaspelaren.
– Vi har registrerat honom, men det är oklart om han är redo att spela, säger Timrås sportchef Kent Norberg.

Det är bloggaren Johan Svensson som avslöjar att Anton Axelsson är på väg tillbaka efter stora skadeproblem och att det kan bli aktuellt att spela matcher med Timrå IK för att komma i gång igen.

"När han är redo att spela, och om han blir redo att spela, så kan det bli några matcher i Timrå. Han är ju där uppe just nu. Men ingenting är klart idag. Vi meddelar om det blir så", säger Frölundas sportchef/klubbdirektör Christian Lechtaler till sportexpressen

29-årige Anton Axelsson spelade med Timrå IK mellan 2007–2011 och med sin uppoffrande spelstil blev forwarden populär i Timrå Isstadion. Sedan lämnade han klubben för just Frölunda och där är han inne på sin femte säsong.

Redan förra vintern hade Axelsson en del problem med skador och det blev totalt 38 grundseriematcher innan han var borta ett tag för att sedan komma tillbaka till slutspelet.

Men sedan valde forwarden att åtgärda sina problem med operationer. Handleden opererades i april, därefter axeln och i augusti gjordes ett ingrepp i höften. Därför har han missat hela SHL-säsongen så här långt, men planen har varit att han ska vara spelklar igen kring jul.

När vi når sportchefen Kent Norberg på onsdagseftermidagen bekräftar han att Anton Axelsson kommer att återvända, men det är oklart om han kommer att kunna spela matcher eller inte.

– Anton ska till Sundsvall med familjen över julen och han har varit mycket skadad. När han får börja spela och så vet inte jag, men Frölunda har tagit kontakt med oss och ställt frågan om han får vara med oss och vi har sagt ja, säger Norberg och fortsätter:

– Anton har varit här i många år tidigare. Nu får han träna med oss och sedan får vi se. Vi har registrerat honom, men det är oklart om han är redo att spela. Det kan bli ingen match, likaväl som två eller fyra.

På juldagen kommer Anton Axelsson att göra sin första träning med laget, men redan nu står det klart att det inte blir spel på annandagen borta mot Tingsryd.

– Nej, det är inte aktuellt då. Anton har opererat axel, handled och höft, men det ska bli spännande att se honom igen. Bara att få in Anton i träning en vecka kan ge mycket för oss för han är fantastisk person och kille att få in i omklädningsrummet. Om han är fit for fight och vi sedan gör bedömningen att han borde spela så kan det bli så också.

Hur minns du honom som spelare?

– Han är en spelare som alltid kör och alla som har sett honom i Timråtröjan vet att han krigar varje dag och har ett jävla hjärta i allt han gör. Skulle han spela något så är det en bonus, men det är ändå kul att han vill komma tillbaka och vara med oss ett tag. Det är likadant med Johan Persson, det visar att vi gör något rätt och att spelarna trivs hos oss, säger Kent Norberg.

LÄS MER: SHL-meriterade spelaren har förlängt med Timrå IK

LÄS MER: Timrå IK:s smarta drag – skrev ovanligt avtal med supertalangen Elias Pettersson

LÄS MER: Backen förlänger kontraktet med Timrå IK – men missar omstarten efter jul